Педагогічне кредо:

Безумовне позитивне ставлення до дитини, опора на позитивне в ній.

Проблема, над якою працюю:

Використання новітніх технологій для розвитку творчої особистості

Мета, над якою працюю:

Навчити учнів думати, розвинути їх здібності так, щоб у майбутньому вони могли використати набуті знання на практиці.

середу, 4 листопада 2015 р.

ЦІКАВІ  ФАКТИ ПРО МАТЕМАТИКУ

“Математика – цариця наук”, – цю фразу чуємо з дитинства. Читайте історію математики, а також цікаві факти про математику та цікавинки про математиків! Отож, до Вашої уваги – пізнавальна та цікава математика! 

Рахувати люди почали ще в глибоку давнину. Спочатку на пальцях рук і камінчиках, потім   додумалися в’язати на мотузках вузли. 

Стародавні єгиптяни і греки успішно користувалися дощечкою з камінцями на кшталт рахівниці, яку називали абаком. Це, на перший погляд, примітивне пристосування використовувалося до 18 ст, а сучасні рахівниці подекуди використовують і досі.


А чи звертали Ви увагу, що нуль не можна записати римськими цифрами?
Один з найпоширеніших наукових міфів пов’язаний з тим, чому все-таки Альфред Нобель позбавив математиків можливості отримувати премію свого імені. Побутує версія, що дружина вченого нібито зрадила йому з математиком. Але річ у тім, що Нобель ніколи не був одружений і взагалі зробив вибір між наукою і жінками на користь першої … Більш правдоподібна версія пов’язана з тим, що на момент появи Нобелівської премії у математиків вже була «своя» схожа нагорода, що вручається шведським королем. Є також думка, що Нобель не вважав математику повноцінною наукою, оскільки вона складається лише з теоретичних розмірковувань

Немає коментарів:

Дописати коментар